2021-02-03
Dit is echt het lekkerste chocolade-bananenbrood recept dat ik getest heb.
Ideaal als ontbijt maar natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje.
Bereidingstijd:
ca. 15 minuten
Baktijd:
45 minuten
Wat heb je nodig?
• Klein cakeblik
• Bakpapier
• Blender
• Mengkom
Ingrediënten:
• 3 el chiazaad
• 4 el cacao
• 350 gr rijpe bananen (zonder schil)
• 120 ml (haver)melk of andere plantaardige melk naar wens
• 75 ml kokosolie
• 1 el citroensap
5 Medjouldadels
200 gr amandelmeel (of andere meel naar wens)
1 tl vanillepoeder
2 tl baking soda (zuiveringszout)
1 tl zeezout
Kokosolie om in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een cakeblik in met wat kokosolie, bekleed de bodem met een passend stukje bakpapier en vet dat ook in.
Week het chiazaad ongeveer 15 minuten voor in 150 ml water.
Doe de bananen, havermelk, citroensap, kokosolie en de ontpitte dadels in de blender. Mix alles tot een romig geheel.
Doe vervolgens de droge ingrediënten in een kom en schep door elkaar. Voeg de natte massa toe en roer tot het goed gemengd is. Roer er als laatste de geweekte chiazaadjes door.
Schenk het beslag in het cakeblik. Zet ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk regelmatig even, iedere oven is weer anders. Laat de cake na het bakken 10 minuten in de vorm zitten en laat hem dan verder afkoelen op een rooster.
Bananen bevatten tryptofaan, magnesium en vitamine B3 waardoor dit fruit je stemming kan verbeteren en mogelijk depressie kan verminderen.
Dadels bevatten veel vezels en antioxidanten (beschermen tegen ontstekingen), ook (rauwe) cacao zit boordevol antioxidanten, de flavanolen in cacao kunnen beschermen tegen veroudering, ontstekingen en kanker. Ook heeft cacao een gunstige uitwerking op de aderen en kan het de bloeddruk verlagen. Chiazaadjes zijn extreem rijk aan omega 3, daarnaast zitten in chiazaad meer eiwitten dan in granen. Ook bevat chiazaad veel antioxidanten en veel vezels, waardoor het een verzadigd gevoel geeft en kan bijdragen aan afvallen.
Admin - 13:43:33 | Een opmerking toevoegen