Blog

2021-05-06

Afvallen en hormonen

afvallen 16.26.33.png

Lukt het je niet om blijvend af te vallen? Heb je al diverse lijnpogingen gedaan, van crashdiëten, puntendiëten tot shakes etc. En heb je ook gemerkt dat dit niet werkt? Na het diëten komen de kilo’s er weer aan plus een beetje meer.

Vrijwel alle huidige diëten brengen je hormonen uit balans. Hierdoor word je futloos, ontevreden en kom je juist aan.

Een voorbeeld: als je aan het diëten bent, dan krijgt je lichaam een signaal van schaarste. Dit is een uniek overlevingsmechanisme dat door je lichaam wordt ingezet waardoor het hele metabolisme vertraagt. Als er dan betere tijden aanbreken (lees: je vervalt weer in je oude voedingspatroon) dan komt het lichaam weer met een slim plan: laten we wat er nu binnen komt maar goed opslaan voor het geval er nogmaals zo’n schaarste periode aankomt, dan heb ik wat reserve. Herkenbaar?

=> Hormonen zijn tot nu toe de ‘missing link’ geweest in gewichtsbeheersing en gezondheid <=

Er zijn wel acht hormonen die invloed hebben op je vetopslag en -verbranding en daardoor hebben ze een grote invloed op je figuur.

Deze hormonen bepalen hoe hoog je energiegebruik is en ze regelen zelfs je energie-inname. Honger en verzadiging staan ook onder hormonale regie. Verder bepalen hormonen of spiermassa opgebouwd of afgebroken wordt en ze beslissen of energie wel of niet als vet in je buik en billen wordt opgeslagen.

Dat is dus het verschil in aanpak wanneer je rekening houdt met hormonen. Door middel van voeding, beweging en stressreductie werk je aan het in balans brengen van je hormonen, daardoor komt je gewicht ook in balans.

Heb je hier hulp bij nodig? Neem gerust contact met me op!

Admin - 15:27:29 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.

 
 
 
 
E-mailen
Instagram