Energetisch morfologische bloedtest (EMB)

Meten is weten!

Zou jij wel eens willen weten of je vitamines- of mineralentekorten hebt. Of denk je last te hebben van voedselovergevoeligheden?

Heb je last van vage klachten en heb je geen idee waar dit vandaan komt? Ben je bijvoorbeeld erg moe, futloos, hormonaal uit balans, slaap je slecht, val je maar niet af, spelen er vruchtbaarheidsproblemen, heb je last van je darmen of andere lichamelijke ongemakken?

Zou je graag inzicht krijgen in jouw klachten zodat je weet wat je zelf kunt doen?
Heb je misschien al regulier bloedonderzoek laten doen maar kwamen daar geen bijzonderheden uit ondanks je klachten?

Of… misschien heb je niet echt specifieke klachten maar zou je wel eens (preventief) een gezondheidscheck willen doen?


Dan is de EMBtest wellicht iets voor jou! 


Wat is een EMBtest?

De energetisch morfologische bloedtest (EMB) is een mooi hulpmiddel om inzicht te krijgen in jouw gezondheid.

Het is een testmethode waarbij middels een vingerprikje enkele druppels bloed wordt afgenomen. In het onderzoek dat volgt wordt zowel met reguliere als complementaire bril naar het bloed gekeken.
De reguliere bloedwaarden worden getest, het bloed wordt microscopisch onderzocht maar ook verstoringen op energetisch niveau worden aangegeven.


Waarom een EMBtest?

Een EMBtest geeft jou inzicht in mogelijke oorzaken van je klachten. Denk aan een hoge stressbelasting, hormonale disbalansen, voedselovergevoeligheden en tekorten aan vitamines en mineralen. Maar ook zonder klachten kun je de EMB test inzetten als algehele gezondheidscheck.

In de reguliere zorg kun je bloed laten afnemen om bijvoorbeeld bloedarmoede, ijzertekort, een schildklierafwijking, auto-immuunziekten of bepaalde infecties aan te tonen. Echter kan er aan de hand van jouw bloed nog veel meer informatie achterhaald worden. De uitslag van de EMB test geeft veel waardevolle en bruikbare informatie over verstoringen in jouw lichaam.

De uitslag bekijken we altijd tezamen met jouw klachten om te kunnen achterhalen waar bij jou winst te behalen valt. Ik bied de EMBtest aan in combinatie met een persoonlijk advies- en behandelplan. Op deze manier weet jij wat je er aan kunt doen om klachten aan te pakken. Het is een perfecte aanvulling op mijn consulten.


Wat wordt er onderzocht?

Met een EMBtest krijg je inzicht in reguliere waarden, zoals o.a. bloedplaatjes, rode bloedcellen, witte bloedcellen en hemoglobine. Maar het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen.

Waarden die met dit onderzoek naar boven kunnen komen zijn onder andere:

 • Vitaminepanel (denk aan vitamine B12, vitamine D tekort etc.)
 • Mineralenpanel (denk aan calcium, magnesium of zinktekort etc.)
 • Spoorelementenpanel (denk aan jodiumtekort etc.)
 • Darm- en leververstoring
 • Virale- en bacteriële belasting
 • Parasiet- en schimmelbelasting
 • Allergenen (o.a. gluten, lactose)
 • Vrije radicalen belasting
 • Toxische belasting
 • Hormonale verstoringen (o.a. oestrogeendominantie)
 • Neurotransmitter verstoringen (o.a. serotonine, dopamine)
 • Adrenale status (stressbelasting, bijnieren en cortisol)
 • Mentale of emotionele stress
 • Pancreasinsufficiëntie/insulineresistentie
 • Vetzuren (omega 3/omega 6 balans)
 • pH balans (zuurtegraad van je lichaam)

 • Geopatische stress (straling)
 • Borrelia belasting (Lyme)


Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens het intakegesprek zet ik met een prikpen een klein prikje in je vinger. Ik heb maar een paar druppels bloed nodig, de afname is snel gedaan en je voelt er weinig van.
Vervolgens stuur ik het bloed naar het laboratorium (EMB B.V.) waar ik mee samenwerk. Na ongeveer drie weken is de uitslag bekend.

De uitslag van het laboratorium combineer ik met de gegevens van ons  intakegesprek en op basis daarvan maak ik voor jou een persoonlijk adviesplan (leefstijl-, voeding- en suppletie advies) met als doel dat jij je snel weer fit en gezond kunt voelen.

In het tweede gesprek bespreken we de uitslag van de test en ontvang je het persoonlijke advies. Meestal is dit zo’n 3/4 weken na het intakegesprek.

Tijdens dit adviesgesprek bespreken we of je naar aanleiding van de uitkomst van de test behoefte hebt aan extra begeleiding d.m.v. mijn coachingstraject.


Wat zijn de kosten?

Het EMB pakket bevat:

 • online intake formulier
 • intakegesprek (a.d.h.v. de ingevulde anamnese) plus de bloedafname, 60-90 minuten
 • de kosten van de EMB test t.w.v. 199,- (het testpakket, verzendkosten, laboratoriumonderzoek, uitslag)
 • het adviesplan op basis van jouw intakeformulier plus de EMB uitslag
 • consult waarin we de uitslag doornemen, 60-90 minuten

 

Prijs inclusief BTW 349,-Betalen in 2 of 3 termijnen is mogelijk. De EMBtest wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. Werkgevers zijn soms bereid de kosten te vergoeden wanneer jouw klachten je belemmeren in je werk, vraag hiernaar.

De consulten kunnen fysiek maar ook online plaatsvinden. Kies je voor online dan ontvang je van mij een EMBtestpakket en nemen we samen door hoe je zelf  bloed kunt (laten) afnemen.

De test kan worden afgenomen van maandag tot en met donderdag. Het laboratorium is nl. het weekend gesloten.

Disclaimer:
De adviezen vanuit de EMBTest® hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld: voor vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl deze EMBTest® een deficiëntie aangeeft. EMBTest® doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. De testmethode als zodanig is niet wetenschappelijk onderzocht en vervangt niet de diagnostiek, verpleging en verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoek en adviezen n.a.v. van deze EMBTest® vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

 
 
 
 
E-mailen
Instagram